Acupunctuur

ACUPUNCTUUR

ACUPUNCTUUR PRIKT JE GEZOND
acupuncturist aarschot scherpenheuvel

Acupunctuur is een holistische geneeswijze waarvan de grondslag meer dan 2000 jaar geleden in China werd gelegd. Het is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Binnen de TCG wordt de energetische gezondheidstoestand van de mens geëvalueerd.

 

Via een netwerk van energiebanen stroomt de energie door ons lichaam. Wanneer er een verstoring in deze doorstroming ontstaat door stress, een trauma, onevenwichtige voeding e.a., kunnen er klachten, pijn of ziektes optreden.

 

Door het met fijne naalden aanprikken van welbepaalde acupunctuurpunten, probeer ik de energiecirculatie in het lichaam te beïnvloeden. Hierdoor wordt het energetisch evenwicht hersteld en verdwijnen de klachten.


acupunctuur Aarschot

VOOR WELKE KLACHTEN?

Wereldwijd wordt acupunctuur als een goede en efficiënte behandeling beschouwd voor allerhande soorten pijn.  Met acupunctuur worden de helende krachten in het lichaam aangesproken: het lichaam herstelt zich en  de pijn verdwijnt.


Acupunctuur helpt om lichaam en geest te harmoniseren. Het gevolg is dat mensen na acupunctuurbehandelingen levenslustiger, weerbaarder, solieder, soepeler, alerter, helderder, stressbestendiger worden en minder vatbaar zijn voor gemoedswisselingen en depressiviteit. Vermoeidheid, lusteloosheid, burn-out en depressiviteit worden in de acupunctuur vanuit verschillende invalshoeken bekeken en behandeld.


Ook heel wat functionele klachten kunnen succesvol behandeld worden met acupunctuur:


Gynaecologische klachten: menstruatieproblemen, begeleiding van vruchtbaarheidsprocessen (IVF, IUI, ICSI), premenstrueel syndroom, borstenproblematiek, libidoverlies, menopauzale klachten.

Zwangerschapbegeleiding: zwanger worden, misselijkheid,  bekkenklachten, bevalling op gang brengen.

Gewrichtsklachten: stijfheid, reuma, ziekte van Bechterew, ontstekingen, bursitis, tennis- en golfelleboog, krachtverlies, stapproblematiek, krampen, nek- en rugklachten, sportblessures, verstuikingen, herstel na operatieve ingrepen.

Spijsverteringsproblemen: geen eetlust, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, te veel eetlust, buikpijn, prikkelbare darm, misselijkheid, zure oprispingen…

Allergieën: hooikoorts, gevoelig voor huisstofmijt, huisdieren, pollen, voedsel…

Neurologische klachten: hernia, trigeminusneuralgie, pijnen tussen de ribben, zona pijnen, gevolgen van hersenbloeding of herseninfarct, preventie van hersenbloeding en infarct, MS, ALS, halfzijdige verlammingen, verlammingen, whiplash .

IVF ICSI acupunctuur

Ademhalingsproblemen: kortademigheid, hoest, chronisch bronchitis, dikwijls verkouden, astma.

Neus, keel en oren: sinusitis, oorsuizen, aften, droge mond, rare smaken, vuile adem, tandproblemen, tandvleesproblemen.

Huidproblemen: droge huid, eczema, psoriasis, acne, zona,  zweetproblemen.

Oogklachten: wazig zicht, oogontstekingen, branderig, droog, vlekken.

Verslavingen: alcohol, suiker, drugs, roken.

Obesitas: zwaarlijvigheid, diabetes.

Slaapproblemen: slapeloosheid, teveel slapen, veel dromen, rusteloosheid.Laatste Nieuws


Vanaf heden ook voedingsbegeleiding voor kankerpatiënten:

- versterken van jouw weerstand

- gewichtsverlies voorkomen en verhelpen

- anti-kankervoedingsschema


Neem contact op:


Molenstraat 2A,

3202 Aarschot


Email: info@sammeert.be

Telefoon: 0477/71.06.94


SAM MEERT

Kinesitherapie

Acupunctuur

Voedingsadvies

Personal TrainingCopyright Sam Meert @ All Rights Reserved